utorok 10. mája 2016

PURO GELATO - PRAVÁ ZMRZLINA VEDĽA KÚZELNEJ NÁPLAVKY

Gelato, gelato... Puro Gelato pre nás synonymom najlepšej pražskej zmrzliny, rodinného prostredia a hriešne dobrých dezertov. Gelato je pravá zmrzlináreň spojená s kaviarňou, ktorá má skvelú atmosféru a ešte lepšiu polohu.

Nachádza sa totiž len na skok od brehu Vltavy a vedľa Náplavky, obľúbeného miesta nielen Pražanov. Takže po krásnej prechádzke popri Vltave, alebo po sobotňajších nákupoch na farmárskych trhoch na Náplavke, si môžeš osladiť a osviežiť život v Puro Gelato.


Toto leto ich zmrzlinový stánok nájdete aj na pražskej Ladronke, kde si môžete po korčuľovaní alebo bicyklovaní doplniť energiu zmrzlinou z PURO Gelato. 

Za touto geniálnou a vyhľadávanou zmrzlinárňou stojí šikovná a sympatická Slovenka, ktorá jej „gelatom“ nastavila latku v oblasti zmrzliny veľmi vysoko a je na vrchole toho, čo sme doteraz ochutnali.

Puro Gelato je dôkaz, že robiť niečo so srdcom sa vyplatí. Tak to zjavne cítia aj zákazníci, ktorí sa pravidelne vracajú a ochotne si počkajú na svoj kopček zmrzliny. Pretože v lete tu bývajú neskutočne dlhé rady až na ulicu. Na to dobré sa však určite oplatí počkať :-)

Táto úžasná zmrzlináreň sa otvorila len približne pred rokom (jar 2015), ale už dobyla srdcia mnohých Pražanov a aj zahraničných turistov. Nie náhodou má na svojom facebookovom profile hodnotenie 4,8 z 5,0.

Pre nás je Puro Gelato jedna z najlepších kaviarní v Prahe a ak sa nevieme rozhodnúť kam vyraziť, tak tam nás nikdy nesklamú. Možno aj preto nás tam už poznajú a vedia, ktoré dezerty milujeme :)

Vždy keď k nám dorazí návšteva zo Slovenska, tak ich „povinne“ berieme práve sem. Dokonca sme tam už dostali viacero našich známych z Prahy, ktorí si Gelato tiež ihneď zamilovali. 

A nemôžeme zabudnúť napísať pár slov k ich vychýrenej zmrzline, ktorej postup výroby majú nakreslený na celej stene. Zmrzlinu si vyrábajú sami z kvalitných surovín, ručne ju miešajú, vždy ju vyrábajú čerstvo a bez konzervantov, umelých farbív a prísad.


Potrebuješ ešte nejakú motiváciu pre navštívenie Puro Gelato? :-)

Naše hodnotenie


Ponuka


Názov Gelato jasne hovorí, že hlavným ťahákom je zmrzlina. K nej si môžeš dať domáce dezerty a samozrejme dobrú kávičku. Na výber sú klasické kávy (espresso, macchiato, latte, cappuccino, ľadová káva a iné) a logicky nechýba ani affogato. Chýba nám však filtrovaná káva.  

Veľmi nás potešilo, že kávy pripravujú z BIO mlieka (aj keď pasterizácii a homogenizácii sa bohužiaľ nevyhlo). Okrem kávy ťa poteší Choc-o-lait, Chai Latte, domáce limonády, mliečne kokteily, sypané a čerstvé čaje, horúca čokoláda (avšak instantná), ovocné šťavy či víno.

V PURO ponúkajú aj croissanty z vlastnej výroby, ktoré nedávno začali vyrábať čisto vegánske (z bambuckého masla a sójového oleja), aj keď to nám popravde nevyhovuje. 



Káva


Keďže PURO vzniklo z lásky k jedlu a prírode, neprekvapilo nás, že ponúkajú 100% Rainforest taliansku kávu značky Café Reserva.

Jej zrnká sú ručne zbierané a vypestované výlučne na malých plantážach, ktoré majú pečať „Rainforest Alliance Certified“. Ich kávovníky rastú prirodzene v tieni dažďových pralesov, kde sa káva pestuje bez použitia umelých pesticídov, herbicídov alebo umelých hnojív. WOW

Jej kvalita sa odráža aj na chuti, ktorá je znamenitá. Vrelo odporúčame. 



Zmrzlina


Na výber je pripravených 12 druhov, ktoré sa pravidelne obmieňajú a dopĺňajú. V PURO sa proste neboja experimentovať s novými príchuťami. Na svoje si prídu aj milovníci sorbetov, aj fanúšikovia mliečnej zmrzliny. My fandíme skôr mlieku.

Sorbety sú vegánske, pretože v Gelate používajú výhradne rastlinné stabilizátory (karubín) a žiadnu chémiu. Zmrzlinu robia vždy čerstvú a používajú poctivé metódy pre tvorbu dokonalej zmrzliny. Tú ti naložia poriadnou špachtľou a nebudú na tebe šetriť. To proste musíš ochutnať :)



Dezerty 


Niektoré si pripravujú sami a iné si nechávajú vyrobiť. Nájdeš v nich vždy len maslo, smotanu alebo tvaroh a žiadne margaríny a stužené tuky. Nevýhoda je pri niektorých z nich len prítomnosť bielej pšeničnej múky. Našťastie sú skôr krémovejšie než múčne. 

V ponuke pravidelne vidíme bábovku, mousse, tiramisu a panna cottu a asi 3 až 5 unikátnych zákuskov, ktoré sa pravidelne menia. Úplný strop je pre nás čokoládový dort s borůvkou, tvarohový dezert s čerstvou figou (bohužiaľ ho nemajú často) a karamelový cheesecake.

Za použitie bielej múky by sme mohli dať 4 hviezdičky, ale za chuť a snahu robiť kvalitu nechávame plný počet. 



Prostredie


Útulné priestory s rodinnou atmosférou, kde si môžeš posedieť s rodinou, priateľmi alebo partnerom. Ak budú ešte voľné, môžeš sa aj rozvaliť na dvoch mäkkých kreslách vzadu.



Obsluha


Vždy vysmiata a ochotná uspokojiť potreby zákazníka. V Gelate sa objednáva priamo pri pulte a platí ihneď po objednávke. Kávičku, nápoje a dezertíky ti však donesú pekne až ku stolu. 



Odporúčame

Ak navštíviš PURO Gelato, určite ochutnaj viacero zmrzlín. Pre nás je top PAN MÁK (je fakt maková :)), ale radi si pochutnáme aj na ČOKOLÁDOVEJ, VANILKOVEJ, ZAKYSANÁ SMETANA S BORŮVKOU, SMETANOVÝ BANÁN, KOKOS alebo JOGURT S LESNÍM OVOCEM.


Z káv máme radi Caffe Latte a radi si užijeme Chai Latte a Choc-o-lait z tmavej čokolády. Ochutnaj a nechaj sa unášať.

Nechaj si však miesto aj na dezert a možno hneď aj 2, ako to robíme my :)  Vlastne budeš musieť prísť aspoň dvakrát, aby si ochutnal všetky.

MY zbožňujeme ČOKOLÁDOVÝ DORT S BORŮVKOU, ktorý nám už nakladajú takmer automaticky :)



Ďalej milujeme TVAROHOVÝ KOLÁČ S ČERSTVÝMI FIGAMI (možno najlepší aký sme kedy jedli), KARAMELOVÝ CHEESECAKE S PEKANOVÝM ORECHOM NA VRCHU a MALINOVÝ BEZLEPKOVÝ CHEESCAKE.

Pozor, spôsobujú skutočnú závislosť, vieme o tom svoje :-)


Čo nás ešte zaujalo?

V PURO si môžeš prečítať časopis Zoot a je tu malý stolík s omaľovánkami pre deti. Ak nebodaj odhodíš ich poháriky a lyžičky v prírode (čo je dosť nezodpovedné a hlúpe), tak má životné prostredie šťastie, pretože sú biodegradovateľné. 


Aktuálne ceny:
  • Kávy = 40 – 65 kč
  • Zmrzlina = 38 kč za 1 kopček, 70 kč za 2 kopčeky, 95 za 3 kopčeky a 25 kč za každý ďalší kopček
  • Dezerty = 69 kč
  • Čaje = 55 – 65 kč
  • Chai Latte = 55 kč
  • Horúca čokoláda = 65 kč

Odhadovaná cena návštevy na osobu: 150 – 250 kč


Celkové hodnotenie

Gelato je naša srdcovka a takto si predstavujeme pravú zmrzlináreň. Skvelé prostredie, fantastická zmrzlina, výborná káva, poctivé ingrediencie a láska v každom výrobku.  


Kontakt:



Ak si už navštívil PURO GELATO, podeľ sa s nami o tvoje zážitky a pridaj komentár pod článok. Budeme sa tešiť na tvoj názor...


FOTOGALÉRIA













1 komentár:

  1. Vážení priatelia z radosťou Vám môžeme oznámiť že vynikajúca zmrzlina Puro Gelato priamo od zdroja s Prahy je už aj v Bratislave v prevádzke Coffee & more v budove Cbc1 na Karadžičova 8/a Bratislava v blizkosti autobusovej stanice Nivy vybornou kavickouv tichej terase vo vnútornom dvore kde sme na ňu nahodou narazili a uzili si príjemné posedenie milú obsluhu a kvalitnú zmrzlinu. Denne od 7 do 17.00 mimo víkend.

    OdpovedaťOdstrániť